• Leveringen binnen 7 werkdagen.
  • 14 dagen bedenktijd.
  • Gratis verzending vanaf €49,95.
  • Laagste prijsgarantie
Home » Plantenbakken » Cortenstaal

De cortenstaal plantenbak dankt zijn kenmerkende karakter aan de beschermende roestlaag. Deze varieert van warm oranje tot roodbruin. Tevens geeft de kleur uw plantenbak een eigenzinnig karakter. Standaard zitten er voetjes van 15mm. hoog onder de plantenbak en is deze voorzien van afwateringsgaten. Zo heeft de plantenbak een optimale afwatering en zweeft deze een klein stukje boven de grond!

Ruime keuze: Deze compacte vierkanten plantenbak kunt u bijvoorbeeld aanplanten met mooie bloeiende eenjarige planten, bolbuxus of wuivende siergrassen. Liever een maatje groter? Dat kan, de Andes-serie bestaat uit vierkanten, rechthoekige en zuilvormige plantenbakken. En zijn maar liefst verkrijgbaar in 57 verschillende afmeting! Zo is er bijna altijd een afmeting die bij u past. Of combineer diverse formaten voor een speels effect!

Voordelen van de cortenstaal plantenbak:

  • Hoge kwaliteit, u krijgt van ons 5 jaar garantie!
  • Vorst bestendig, duurzaam en sterk materiaal.
  • Beschermende roestlaag, de bak roest niet door.
  • De plantenbak vraagt nauwelijks onderhoud en gaat jarenlang mee.

Maatwerk, bijna alles is mogelijk: Bent u opzoek naar een plantenbak van bijvoorbeeld 10 meter lang, een plantenbak zonder bodem of wilt u liever een smaller of bredere bovenrand? Neem dan vrijblijvend contact op met de Klantenservice wij helpen u graag!

Beplantingsadvies: Voor een goede drainering kunt u de bodem het beste voorzien van een laag Hydrokorrels van 5 tot 10cm. Daarna vult u de plantenbak af met potgrond of tuinaarde.

Productinformatie cortenstaal: Cor-Ten staal ook wel bekend als weervast staal, is een metaallegering bestaande uit ijzer waaraan koper, silicium, nikkel en chroom zijn toegevoegd. Cor-Ten is een zeer sterk type staal dat de eigenschap bezit om zich bij blootstelling aan de buitenlucht te bedekken met een beschermende roest laag. Deze natuurlijke vaste roest laag vormt de bescherming tegen verdere corrosie. Kenmerkend voor Cor-Ten staal is de bruinoranje roestkleur en de lange levensduur.

Roestproces: De plantenbakken worden vrijwel altijd ongeroest bij u afgeleverd. Het natuurlijke oxidatieproces duurt ca. 4-6 maanden. Zo is de plantenbak eerst staalkleurig en zal het door de weersomstandigheden en de luchtvochtigheid gaan roesten (hier hoeft u verder niets aan te doen). Wilt u dit natuurlijke proces een handje helpen? Dan is af en toe sprayen met de Degreaser + Rust Accelerator het enige dat u hoeft te doen. De plantenbakken zullen dan binnen één week tot een maand al mooi verroest zijn!